2018-05-30

Kuolanpioni vai ruusupioni?Ostin pari vuotta sitten kaksi pikkiriikkistä pionin tainta. Toinen oli ruusupioni, toinen kuolanpioni. Istutin ne vierekkäin omenapuun alle vahvistumaan. Toinen pioneista kuoli; kumpi on tämä jäljelle jäänyt?


Jäljelle jäänyt kukki viime viikolla ensimmäisen kerran ja ennätin napata siitä jokusen kuvan. Yritin verrata kukkia Googlesta löytämiini kuviin ja vähitellen kallistun kuolanpionin suuntaan.
Sopivasti Villipihan Sanna postasi omasta kuolanpionistaan. Tosin Sannan kuolanpioni on paljon topakamman oloinen ja terälehtien reunoissa on pientä poimua.Myös Pionihullun päiväkirjan Marja kirjoitti omista varhain kukkivista pioneistaan. Uskottava on, että tänä keväänä pionitkin aukeavat "ennen aikojaan". Marja on listannut komean joukon luonnonlajeja. Minusta sielläkin kuolanpionin kuva aikalailla vastaa omaani. Toisin kuin tässä viimeisen linkin kuvassa oleva ruusupioni.

 
Ja vielä Saran mökissä ja puutarhassakin kukkii kuolanpioni, mutta tämä näyttääkin sitten hieman erilaiselta kuin omani... no, höh!Kaunis oli kukka kumminkin. Olen tosi tyytyväinen, että taimeni kukki jo nyt, kahden vuoden jälkeen istuttamisesta. Jos arvelet tietäväsi pionini nimen, niin kerro.
10 kommenttia:

 1. En minä kyllä tuota Kuolanpionista erota. Voisiko kuitenkin olla ruusupioni, kun nuo terälehdet on noin säännönmukaiset ja pyöreät. Toivottavasti joku osaa erottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa on jotain rentoutta/hentoutta, mitä muissa näkemissäni kuolanpioneissa ei ole. Jospa se on vain nälkäinen?
   Toivotaan, että joku osaa nähdä erot.

   Poista
 2. Enpä osaa sanoa, ihan samaa pohdin minäkin huomenna blogissani. Kaunis on kuitenkin, oli nimi mikä tahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innolla odotan. Joskus kaipaisin seikkaperäistä kirjaa, jossa olisi kustakin pionista yleiskuva, kukinnan eri vaiheista, ja erityisesti tunnusmerkeistä. Paljonkohan kuolanpionit vaihtelee keskenään?

   Poista
 3. Onpa vaikea tunnistaa, kumpi pioni tuo on. Itselläni kukkii parhaillaan lähekkäin sekä Kuolanpioni että Ruusupioni. Ruusupioni on matalakasvuisempi ja sen lehdet vaaleammat ja ehkä vähemmät liuskaiset. Kukka on kummassakin aika lailla samanlainen, mutta Ruusupionissa isompi. Kuolanpioni on myös selvästi rotevammpi ja kukkaisampi, kuin Ruusupioni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihdan mielipidettäni puoleen ja toiseen. Tänään pionini vaikuttaisi olevan ruusupioni. Hento se on ja hyvin kevyen oloinen kauttaaltaan.

   Poista
 4. Tosi kaunis joka tapauksessa! Ihanaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu!
   Nyt odottelen innolla kypsyvätkö siemenet lakastuneisiin kukintoihin.

   Poista

Kiitos, kommenttisi on tervetullut! - Thank you, your comments are welcome! - 谢谢您,我高兴您评论!