2014-03-29

Pöytä ja kaksi tuolia – A table and two chairs – 一张桌子和两把椅子Torstai-iltana kotiin tullessa huomasin ne nojaamassa vanhan tavaran liikkeen ovenpielessä: ihanat metalliset harmahtavan siniset pieni terassipöytä ja kaksi tuolia. Kaduin jo ohi kävellessäni. Perjantaina ne olivat siinä yhä. 
On Thusday evening I saw those: a beautiful grey blue table and two chairs beside second hand shop’s door. When walking to home I regretted already. On Friday they still were there.
星期四在跳蚤市场我看见了两把椅子和一张桌子。它们是蓝灰色的。我走路会家和已经想,太遗憾。在星期五它们仍在跳蚤市场。

Romuromantiikka iski taas. Romance of junk hit again. 旧东西很浪漫。
 
Juuri sellaiset, joita olen haikaillut. Rojua puutarhaan... Riittävän sirot, mutta tukevat kaksi tuolia kirsikkapuun varjoon aikanaan rakentuvalle istuskelupaikalle, vieläpä pikkuinen pöytä samaa sarjaa.
Nyt emmin, maalatako vai ei. Maali on lohkeillut paikoin syville urille metalliin asti. Sinne kun sadevesi pääsee, niin ruostuu. Ja lohkeilleen maalin alla on ruosteen hyvä muhia.

Exactly alike I had dreamed of. Junk to the garden again… Slender and stable chairs, and a small table to be placed to a tiny corner under a cherry tree.
Now I’m wondering whether to paint those or not. Paint flakes off and chairs will rust in summer rain.

它们是就一样我想了。破烂东西在花园。。。这些家具淡雅 和稳固。也有小桌子。樱桃树下我要有一张桌子和两把椅子。

Kulunut istuin. Worn chair. 旧椅子。

Toisaalta maalipinta on niin ihanan kulunut. Kalusteet on jo kertaalleen maalattu uudelleen ja vanha maali paikoin kuultaa uuden alta. Maaliroiskeista päätellen toinen tuoli on saanut olla remontissa mukana. Pitääkö kaiken olla uuden veroista? Hirveä homma noita on hioakin.
Mitä siis teen?
On the other hand furniture looks so nice: old paint and the newer paint on it. The other chair must have been used in decoration as it has spots of paint on it. Does everything have to be new? It is a big job to polish up those.
What should I do?
可是油漆不油漆?漆 旧,下雨不好。
我喜欢旧东西。 为什么都要有新东西?这里有很多作工做。
我作什么呢?

Kaunis muoto. A beautiful shape. 漂亮的形式。

Kevät näyttää nyt tältä. Spring looks like this at the moment. 现在春天这样。

2 kommenttia:

  1. Itse sain samanlaisen pöydän ja siihen pari tuolia miniältä tuossa talven aikana. Nyt ne on kaupunkiasunnon parvekkeella mutta voi olla että vien ne puuhamaahan jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
  2. Kovin on tukevan oloiset. Eilen noita koeistuin kahvimukin seurassa ja paistattelin auringon lämmössä.

    VastaaPoista

Kiitos, kommenttisi on tervetullut! - Thank you, your comments are welcome!