2015-02-22

Kylvöastiat


Kimppu tulppaaneja tuo kevätmielen.

Löysin itseni tonkimasta keittiön jäteastiaa. Etsin kirsikkatomaateista jääneet muovipakkaukset; ne kannelliset, joista saa minikasvihuoneen pikkuriikkisille siementaimille. Litran maitotölkit sentään jäivät vielä rauhaan. Niihinkin tartun ennen kesää.

Muutamakin harjaneilikan taimi toissakesältä.

Purkkiarsenaali on alkukeväästä ihan siedettävän näköinen. Kun koittaa taimien koulimisen aika, kelpaa minulle jo mikä tahansa multaa sisällään pitävä esine. Muistaessani laitan talteen tyhjät jauheliharasiat ja viilipurkit. Ilolla toivotan tervetulleeksi kauppoihin 1.75 litran maitotölkit. Niistä saan loistavia kasvualustoja isommille tomaatintaimille. Töissä tyhjennetyt vihreät pahvimukit tulevat hyvin maastoutumaan kevään vihreyteen.

Eilen kylvin pelargonin siemenet. Nämä istutin valmiista pottitaimista.

Hätä ei lue lakia. Katse käy jo tyhjään vessapaperirullaan. Sen kun puolittaa, niin saisi kaksi pikkuriikkistä kehää pitämään taimien juuret irti toisistaan! Sanomalehdestä kääräisty taimipotti ajaa saman asian. Mikään ei ole harmittavampaa kuin samassa laatikossa umpisolmuun sotkeutuneet juuret. Vedät varovasti – ja ykskaks taimi on entinen.


Myös keittiö sai kimpun tulppaaneja,...

Jos on tarkka ulkonäköseikoista, niin samanlaisia taimipurkkeja saa kaupasta. Tuntuu haaskaukselta varta vasten ostaa lisää muovia, kun kuskaan käyttökelpoisia purkkeja energiajätteeseen. Miksen kiertäisi paperisuikaletta koristeeksi viilipurkkieni ympäri? Sillä peittyisi tyylirikkokin.

ja kevään kunniaksi vaihdoin verhot.

Olohuoneen keltaiset verhot saavat päivän paistamaan.


Siementilaus on siis tullut. Aurinkoista viikkoa!

5 kommenttia:

 1. Kannatan kierrättämistä ehdottomasti! Ystävät ja tuttavat kiikuttavat minulle kaikki tyhjentyneet muoviruukut roskiin heittämisen sijaan. Pesen tänä keväänä maitotölkit tomaatin taimille, äitini teki aikoinaan niin. Viinirypälerasioihin olen jo kylvänyt, ovat kivoja pieniä minikasvihuoneita. Löysin juuri blogisi, jään lukijaksi :-)

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa blogini lukijaksi, Tuitiina! Kylvöastioiden kanssa vain mielikuvitus on rajana. Ja hyvän mielen saa, kun voi edes jotain käyttää kahdesti.

  Samoin Maria Kanelia ja kardemummaa -blogista: Tervetuloa!

  VastaaPoista
 3. Kaikenlaiset kipot tulevat tarpeeseen näin kasvatusaikana. Kohta alkavat taas ikkunalaudat loppua. Mistähän niitä saisi lisää? ;O)

  VastaaPoista
 4. Jaa ikkunalautoja vai? Minulle kelpaisi todella hyvin viileä, mutta valoisa kasvupaikka, jokin kuistin tapainen. Ikkunalaudat alkavat kohta täyttyä ja pian aurinko jo sen verran paahtaa, että ikkunalauta ei olekaan herkille taimille paras paikka.

  VastaaPoista
 5. Ja tervetuloa lukijakseni, Satu Kukkaiselämää-blogista!

  VastaaPoista

Kiitos, kommenttisi on tervetullut! - Thank you, your comments are welcome!