2015-06-28

Siirtolapuutarha avoinna, osa 1/3Vierailin Avoimet puutarhat -tapahtumapäivänä Heinolan Vasikkasaaressa. Avoinna oli kokonaista 22 puutarhaa saaressa, 7 kilometriä Heinolan keskustasta. Siirtolapuutarha sijaitsee saaren kapeimmassa kohdassa: keväisin vielä lehdettömään aikaan on puutarhoista järvinäkymä sekä itä- että länsisuuntaan.

Sekosin laskuissa enkä tiedä, osuinko jokaiseen avoinna olleeseen puutarhaan, mutta nähtävää riitti näissäkin runsaasti. Kukin oli luonut puutarhastaan omanlaisensa.


Useimmista puutarhoista on näkymä järvelle. Vesistön läheisyys sekä sijainti saaressa ovat puutarhoissa aistittavissa. Ilma on kostea ja lämpimän syksyn edut näkyvät kasvustoissa.

Jokaisessa vierailemassani puutarhassa oli istutuksia tehty huolella ja ne olivat näyttäviä. Tässä muutamia kukkapenkkejä.


Erilaisia käytäväratkaisuja, sisääntuloja ja yleisnäkymiä:Kivipuutarha yhdistettynä taiteeseen:  
Siirtolohkareet, isot kivet ja kallio näkyivät monessa puutarhassa.
Avoimet puutarhat -tapahtuma taisi olla onnistunut tapahtuma siirtolapuutarhassa. Ihmisiä tuntui olevan paljon, yhteistiloissa kahvi, pulla ja arvat tekivät kauppansa ja vierailijat istuskelivat rupattelemassa pystytetyissä teltoissa. 
Minulle tämä oli ensimmäinen vierailu. Taidanpa tulla toistekin. Saarella on muuten pari vapaata tonttia ja pari mökkiä myynnissä, jos jotakuta kiinnostaa.Erityisen paljon ihastuin kahteen puutarhaan. Julkaisen molemmista oman postauksen lähipäivinä.


4 kommenttia:

 1. Onpa ihanan näköinen paikka, ja järvinäkymä, vau!

  VastaaPoista
 2. Se oli oikein kesämökkiparatiisi. Luonto ja joissain mökeissä jätettykin olemaan osa puutarhaa, naapurit tarvittaessa vieressä ja kuitenkin sai olla omissa oloissaan, jos halusi. Puutarhat oli kyllä niin omanlaisiaan. Jokainen teki mielensä mukaan.
  Järvinäkymän lisäksi yhteiset tiet oli reunustettu unkarinsyreeneillä, jotka olivat nyt täydessä kukassa. Ihan huumaava tuoksu.

  VastaaPoista
 3. Hei siis tämä on osa 1 ja kaksi vielä tulossa! Nautittavaa systemaattisuutta ja asiallisuutta ja silti niin herkullisia yksityiskohtia!

  VastaaPoista
 4. Kiitos, kiitos, Pirkko. Täytyy sanoa, että päivä oli antoisa ja illalla runsauden kanssa hetken taisteltuani päätin jakaa asiani kolmeen osaan.

  VastaaPoista

Kiitos, kommenttisi on tervetullut! - Thank you, your comments are welcome!