2022-04-15

Koska kukkii? -haaste

Minna Hiidenkiven puutarhasta sinkosi jännittävän haasteen liikkeelle. Minut haastettiin kahdelta suunnalta: Marjukka blogista Tutkimusmetsän puutarha sekä Kruunuvuokko Puutarhan lumo -blogista. Kiitos kummallekin haasteesta! Minnalle 10 p. ja papukaija-merkki erittäin hyvästä ideasta! Tässäpä tulee omat veikkaukseni.

Lumen alla ovat:

 • valkoiset Jean d'Arc -krookukset, jotka viime keväänä kukkivat näihin aikoihin. Nyt niiden päällä on lunta n. 25 cm. Veikkaan, että eka kukka aukeaa tänä vuonna vapun jälkeen 4.5. 
 • keltaiset krookukset kasvavat kiviympyrän reunalla, josta lumi on nyt melkein sulanut, enää 15 cm lunta. Veikkaan, että keltainen krookus loistaa yhdessä sinisen kanssa 9.5. 
 • talventähdet, joita peittää 35 sentin hanki, kukkivat viime vuonna 12.5., joten tänä vuonna ne ehtivät kukkaan vasta 31.5.

Haastan arvailuun mukaan seuraavat:

 Anun puutarha  

Lopotin Toimelan pihaunelmia 

*** 

Haasteen säännöt ovat seuraavat: Valitsemissasi kasveissa ei saa näkyä nuppuja veikkaushetkellä. Poikkeukseksi laskettakoon puuvartiset, joissa saa olla kukkasilmuiksi tunnistettavia osia. Valitsemasi kasvien kohdalla olisi hyvä olla vielä lunta/jäätä tai edes sen verran routaa, ettei kasvi olisi lähtenyt kasvuun. On nimittäin aivan eri asia veikata kukinnan alkua lähipäiville kuin viikkojen päähän ja tässä haasteessa nimenomaan tarkoitus on luoda pitkäkestoista jännitystä. Kukinnan alkua saa vauhdittaa esim. lapioimalla lunta pois kukkapenkin päältä (sitähän me kaikki teemme jossain vaiheessa kevättä), mutta harsoviritelmät ynnä muut, joita et normaalisti tekisi, lasketaan dopingiksi. 

Kerro, keneltä sait haasteen ja haasta vuorostasi mukaan muutama kaveri. Olisi myös kiva, jos kävisit laittamassa Hiidenkiven puutarhassa -blogiin haasteen aloituspostaukseen kommentin osallistumisestasi. Raportoi myöhemmin keväällä, kuinka hyvin kukkakevään ennustaminen sinulta onnistui.

Iloista pääsiäistä!

13 kommenttia:

 1. Mukava nähdä, että tämä haaste sai innostuneen vastaanoton. Pidetään peukkuja, että arvaukset osuvat kohdilleen. Iloista pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä oli kiva arvailla! Kiitos vielä hauskasta ideasta.

   Poista
 2. Tämä haaste oli minusta vaikea, kun lunta ja jäätä on vielä niin paljon. Jännittävää nähdä, kuinka ihmisten arviot toteutuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä, miten osuu kohdilleen. Nyt tuntuu, että lumet sulaakin ennätystahtia, kun alkuun pääsivät.

   Poista
 3. Kiitos kivasta haasteesta!
  Täytynee katsella vähän edellisten vuosien kevätkuvia ja tehdä arvaus;)

  VastaaPoista
 4. Tämä on hauska haaste ja kiva kun eri blogeihin on valikoitunut eri kasveja arvauksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka tapauksessa tulee seurattua kevään etenemistä. Jospa nyt jäisi päivämääriäkin mieleen, milloin kukkivat. Yleensä joudun kukinta-aikoja etsimään kuvien kautta.

   Poista
 5. Kiitos haasteesta. Vielä aika kaukaiselta tuntuu kukinta täällä kinosten keskellä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain! Vähän jo mietin, arvasinko liian aikaiseen ekat kukinnat... Toivottavasti tulee yli kymmenen asteen päiviä pian, niin päästään tästä lumesta eroon.

   Poista
 6. Itsekin mietin, että olinko liian optimistinen aikaisempien kukkijoiden kanssa 🤭 tuota lunta, kun vielä on mahdottomasti. Pistän toiveeni siihen, että tällä viikolla lumi sulaa kohisten ja krookukset ja muut ovat jo aloitelleet lumen alla kasvuaan reippaasti 😄 Toki silloin voi kukinta olla aikaisemminkin, mutta sehän ei haittaa yhtään 😊

  VastaaPoista
 7. Kiva kun otit haasteen vastaan. Onnea arvaukseen.

  VastaaPoista

Kiitos, kommenttisi on tervetullut! - Thank you, your comments are welcome!