2015-05-30

Puutarhassa kesä – Summer in the garden – 夏天在花园


Bergenia cordifolia

Puutarhassa on jo kesä. Ainakin melkein. Lämpö tekee ihmeitä.
Jos oli jokin viikko sitten kiire pysyä kasvun perässä, nyt joutuu antamaan periksi. Anivarhain aamulla mustarastas konsertoi viereisessä puistossa ja pikkulinnut säestävät. Alkukesän helakka vihreys saa kiljumaan riemusta ja sateen jälkeen maa ja kasvit tuoksuvat raikkailta.
Sekopäänä kuvaan ja harmittelen, kun JUURI NYT kameraan on ilmaantunut kosketushäiriö. Aparaatti heittäytyy tajuttomaksi, yhteistyökyvyttömäksi ja sokeaksi kesken parhaan kuvauskauden. Unohtaakin vielä: osa kuvista jää tallentumatta! 

Tulip 'White Emperor'
Puutarhassa olen huhkinut monet tovit, lähinnä viikonloppuisin. Kasvimökissä on tomaatit tottumassa ilmastoon, samoin muutamat siemenkylvökset. Osa odottaa koulimista ja osa on kylvämättä. Vaan ei hätää; eipä ole istutuspaikkakaan kunnossa, joten hommaa riittää.
Puutarhassa tapahtuu niin paljon, että en kaikkea ennätä blogiin kirjata. Sinänsä kiva, että jää juttua myös talvella kerrottavaksi.

Malus domesticus 'Kaneliomena'
Almost summer. Warm temperature makes miracles.
If some weeks ago it was impossible to follow how growth goes further, now it is hopeless. Early in the morning blackbird starts concert and soon other small birds join it. Bright green colours make me to yell of joy. After the rain soil and plants smell sweet and fresh.
I photograph like a lunatic. And I complain too; just now there is a connection problem in my camera. It forgets to be cooperative, becomes unconscious and blind in the middle of the best season of growth. And it forgets to save part of the pictures!

Doronicum orientale
Mostly at weekends I’ve worked in the garden. Tomato plants are in the greenhouse getting used to a new atmosphere, same with some seedlings. Part of them waits to get to a new soil and some are not even sown. But no worry, there is not yet place where to plant them. So there are jobs to do.
It happens a lot in the garden, and I haven’t got time to tell everything at blog. It’s nice something will be spared for winter stories.

Hydrangea anomala


夏天来了花园。温天气很舒服。
这是不可能懂 什么样快植物都生长。草上乌鸫开始唱音乐会和别的小鸟唱跟它。彩录色的做我要喊高兴。下雨然后土壤和植物好像。
我照相一样疯子。和也是牢骚:我照相机坏了。可能电联系的问题。现在为什么?照相机不工作跟我。它是不自觉和盲中边最好时间植的物都生长。和它忘记保存一些照片!
在周木我做花园的工作。西红柿的卉已经在温室。一些花我要值到花盆和一些还要播种。也需要新花床。我还有许多工作。
很多发生在花园和我没有时间都告诉。好,我有也在冬天一些告诉。

Dicentra formosa

10 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia! Olit kommentoinu jotakin blogiini, mutta merkitsin sen vahingossa (tabletin näyttö on niin pieni, että sormet on kun halot kun koittaa painaa) roskapostiksi, pahoittelut!

  VastaaPoista
 2. Ei se mitään. Sellaista sattuu.

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia! Alkukesä on tosiaan melkein sanoinkuvaamattoman hienoa aikaa. Toivottavasti saat kamerasi pian kuntoon, jotta voit ikuistaa ympärillä olevaa kauneutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sara. Kamera pelasi tänään kuin enkeli. Sehän passaa minulle.

   Poista
 4. Toivottavasti ei tule kommentti yhtäkkiä kahteen kertaan kun ensimmäinen yritys katosi johonkin. :D Kauniita kuvia täällä sinulla myös, iloksi silmälle. :) Itsellä meinaa unohtua ennen-jälkeen kuvien ottaminen kun niin innolla puuhaa puutarha-askareita mutta toisaalta viime viikonloppunakin kuvia tuli otettua silti runsaasti. Niin paljon, että ei meinaa ehtiä käydä niitä läpi, että mitkäs niistä blogiin asti päätyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä mietin, onko tärkeämpää mennä puutarhaan, vai kertoa olleensa siellä. Toistaiseksi siellä oleminen on vielä voittanut. Talvella on toisin päin.

   Poista
 5. Tervetuloa seuraamaan blogiani Vaarin torppaan, vaikka olen vähän aloitteleva haparoitsija. Sinun blogisi on todella kiinnostava, tulen seuraamaan sitä ja herkkiä kuviasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keräsin mielenkiintoiset blogit talteen ennen kuin blogilista lakkautettiin.
   En minäkään mikään konkari ole. Kohta pari vuotta olen kirjoitellut ja mukavasti on löytynyt samanhenkisiä ihmisiä sekä olen saanut paljon vinkkejä ja ideoita. Joten onnea matkaan vaan.

   Poista
 6. Kauniita kuvia Riitta. Kamera ei kyllä saisi nyt pettää todellakaan. Mums nuo kaneliomput!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään kamera toimi hyvin; toivottavasti huomennakin. Omenankukkia kuvailin. Niistä varmaan seuraavassa postauksessa.

   Poista

Kiitos, kommenttisi on tervetullut! - Thank you, your comments are welcome!