2016-04-23

Pihapiiri-messut Lahdessa
Pihapiiri-messuilta lähdin katsomaan puutarhakalusteita. Etsin kevyitä, tukevia ja jaloiltaan uppoamattomia tuoleja. Ei siis mitään rautaporia nurmikkoon tai kivien kairaajia kiveykselle. Käytännössä tämä tarkoittaa maata myöten kulkevaa poikkipuuta tai leveähköjä tassuja tuolin jalkojen alle. 


Joensuulainen MarkArt innovations valmistaa Tulisilmä-tuotteita, joiden penkkeihin iskin silmäni. Miksei penkki voisi olla kaareva? Penkin vieressä ollut kaareva kivikorimainen tilanjakaja on myös kutkuttava ajatus kiviympyrääni. Hmm...


Aidot asiat kiinnostavat. Heinolalaisen Pelkkakiven tuotteet ovat leikattuja kiviä, ne toimivat pinnoitteina, rakentamiseen ja koristeeksi. Samoin puhutti - jälleen kerran - Ekotuolin kalusteet.

 

Perennojen osalta lykästi. Kinnarin tilan osasto myi pioneja sekä metallisia koriste-esineitä, halkokoreja ja astioita. Olen aikaisemmin ostanut heiltä Pionien koti -puutarhan pioneja ja ne lähtivät todella hyvin kasvamaan. Niinpä Mustan meren aallot, Immaculee ja Jadwigo matkasivat kassissa kotiini. Ja kun kaikki menee aina putkeen, niin kotona tajusin, että Hei Hao Bo Tao on tismalleen sama lajike kuin Mustan meren aallot; nyt minulla on niitä kaksi. 


Perennapuutarha Pöntisen osastolla haistelin magnoliankukkaa, haaveilin ruusumantelista, japaninvaahterasta ja valkopyökistä. Bongasin vaikka mitä mielenkiintoista, mutta matkaan lähti kaksi palloneilikkaa sekä upealehtinen keijunkukka 'Cherry Cola'.Kamerasta bloggarin tunnistaa: bongasin bloggarit Riinan Versoja Vaahteramäeltä- ja Suvin Kesätuulian Mutamäki -blogeista.  Niin bongasi meidät Pihapiirin some-vastaavakin ja yllättäen olimme joukolla Pihapiirin Facebookissa. Kääk!


Kävimme yhdessä vielä moikkaamassa Saaripalstan Sailaa, joka oli lavalla kertomassa parvekekasvatuksesta. Puutarhaystävät hyvät: Oli valtavan mukavaa tavata teidät! Messujen hippiteema oli aika iloinen Ideapihan volkkareineen ja maalattuine lavoineen.12 kommenttia:

 1. Ruusumantelista muuten minäkin tänään messuilla haaveilin. Jätin ostamatta, kun näin sieluni silmin, miten rusakot kuitenkin popsisivat sen maan tasalle. :D Kävin katsomassa tuon Facebook-klipin, tosi luontevaa esiintymistä teiltä kaikilta kolmelta. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis sinäkin olit eilen messuilla! Harmi, että meiltä meni ohi tapaaminen.
   Ruusumantelin jätin puolestani siksi, että ajattelin hallan vievän. Pitäisi olla varmasti lämmin paikka kasvattaa sitä.

   Poista
 2. Blogituttujen tapaaminen on kyllä ihan ykköstä!
  Vaikka näyttää kyllä muutenkin kivoilta messuilta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Tänä vuonna oli hyvät messut; muutakin kuin metrilakua, rättejä ja muovikippoja.

   Poista
 3. Asiallisen näköinen messutapahtuma. Pelkkakivet ovat kiinnostavia ja herättävät joitakin ideoita juuri keskeneräiseen polkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, jos pystyin välittämään ideoita ja ajatuksia eteenpäin.

   Poista
 4. Vaikuttaa kyllä kivoilta messuilta! Tuon hippipakun ottaisin heti puutarhaan :) Ihanat ostokset, oikein mielenkiintoiset. Löysitkö ne kalusteetkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippipaku taisi olla ihan ajokuntoinenkin... Villi ilmestys. Kalusteet jäi ostamatta, mutta ajatus ei. Todennäköisesti tänä keväänä kiviympyräni saa samat vanhat kalusteet, joiden jalkoja sitten osutetaan kivien päälle.

   Poista
 5. Oli tosi mukava tavata sinut Riitta! <3
  Kiva, kun tunnistit minut. Itse katselin sinua pidemmän aikaa, mutten uskaltanut suutani avata. Ei kellään muilla ole messuilla järkkäreitä kuin bloggaajilla tai toimittajilla. Toimittajat ovat jotenkin kuitenkin eri oloisia.
  Multa jäi noi kaarevat tuolit kokonaan bongaamatta, joten oli kiva nähdä niistä kuvia.
  Ja eihän niitä pioneita voi olla koskaan liikaa. Rakkaalla lapsella kun tuppaa olemaan yleensä monta nimeä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuin myös, Riina!
   Iso kamera on kieltämättä hankala kuljetettava väentungoksessa ja useimmat tyytyvät kännykkään. Toimittajat ovat kiinnostuneita ihmisistä ja tilanteista; meille riittää kasvit ja näyttelyyn tuodut somistukset.
   Yhtään en ole pettynyt toisen samanlaisen pionin hankinnasta. Pitää jatkossa ottaa tavaksi googlata nimet ennen ostoa. Muutama vuosi sitten sillä ei vielä ollut suomennettua nimeä.

   Poista

Kiitos, kommenttisi on tervetullut! - Thank you, your comments are welcome!