2016-05-15

Jälleen puutarhapäivä


Hempeää ja vahvaa punaista samassa kasvissa.


Tänään asuimme idässä ja sade kulki lännen puolelta ohi. Säätiedotuksia katsoessa saa arvuutella kummalla puolella maata koti sijaitsee; melko tasan menee itään tai länteen vuorotellen.

Hyvä näin tällä kertaa. Aamun seljettyä aurinko alkoi paistaa ja tuulesta huolimatta oli mitä sopivin puutarhasää. Tuli kuuma vääntäessäni maasta ylös yli 15 vuotta paikoillaan ollutta syysleimukasvustoa. Tiedä kauanko on edellisen omistajan jäljiltä siinä kasvanut, mutta lujassa oli. Selvisi sekin, miksi vuohenputki ei leviä sen kasvupaikalle. Ei yksinkertaisesti mahdu, niin oli jo juuret tiiviissä klimpissä. Teinköhän putkelle nyt valtatien levitä?

Päivän urakka hoidettuna, leimut uudelleen istutettuna. Hetkeksi otin kameran esiin ja ihailin kauneutta ympärilläni. Kuppi kahvia ja puutarhapenkkiin seuraamaan etenevää kevättä. Riippumatto on tältä keväältä vielä testaamatta, ehkä ensi viikonloppuna.

Kääpiömanteli kukkii nyt ensimmäisen kerran.


Tulisipa paljon päärynöitä tänä vuonna.


Bergiuksen herkkääkin herkemmät nuput.

Mukavaa keväistä viikkoa!

14 kommenttia:

 1. Herkän hempeät hanami-värit puutarhassasi! Siellä sentään leimut ovat hengissä, monilla ne ovat viime talvena kuolleet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on sellaista vanhaa vanhaa leimua, nähnyt varmaan useammankin vähälumisen talven.
   Meillä meni katajat aika ruman näköisiksi ja japaninhappomarja kuoli pystyyn.

   Poista
 2. Kauniit kuvat! Täällä satoi ja oli tervetullutta. On ollut niin kuivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kurjenkello. Sade teki lauantaina meilläkin vaan hyvää työtä.

   Poista
 3. Huh, aikamoisen urheilusuorituksen olet tehnyt! Ihania sulokukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekan talikonväännön jälkeen tuli tunne, että nyt haukkasin liikaa. En sitten koko penkkiä jakanutkaan, vaan jätin toisessä päässä olevat siperiankurjenmiekat vielä rauhaan.
   Muutenkin tuo penkki on mietintämyssyn alla - turha hirveästi heilua, jos uusin sen kumminkin.

   Poista
 4. Siellä on jo puutkin availleet kukkia, meillä varmaan lähipäivinä. Minusta vuorenkilpi on erityisen kaunis kasvi. Tosi nätit kukat ja upea lehdistö koko loppukesän. On tosi vähän kasveja, jotka ovat koko kesän kauniita, tämä on yksi 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa on, että kukat aukeavat vähitellen. Päärynäpuu olisi saanut vielä hetken pitää nuppunsa kiinni, niin on tuulista ja viileää.
   Pidän vuorenkilvistä tosi paljon. Jossain vaiheessa ymmärsin, että on olemassa hertta-, soikko- ja jotain lähes valkoista vuorenkilpeä. En tiedä mitä omani ovat, tulivat talon mukana. Sitkeitä kuin mitkäkin.

   Poista
 5. Kaunis kuva vuorenkilvestä. Itsekin pidän niistä. Olen niitä levitellyt ympäri pihaa.
  Kääpiömanteli oli elämäni ensimmäinen kasvi, jonka valitsin ensimmäiselle pikkuiruisen rivitaloasunnon pihalleni. Kuulin jälkeenpäin, että uudet omistajat olivat sen hävittäneet. Harmi!
  Minulla on vielä edessäpäin tuo syysleimujen kaivuu ja siirto. Tosin varmasti helpompaa, kun eivät ole kovin monta vuotta kasvaneet nykyisessä paikassa, mutta kasvavat siinä liian korkeiksi. Minulla on hankaluuksia muistaa istuttaa tiettyihin paikkoihin ainoastaan matalia kasveja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irene! Kuvaaminen on puolet huvista tuolla puutarhassa.
   Olin jo vuosia havitellut kääpiömantelia, kunnes istutin sen viime keväänä. Se jäi talvella (sen vähäisenkin)aurauslumen alle ja minua jännitti, miten oksat ovat kestäneet; ei yhtään poikki.
   Vähän sama juttu minulla korkeiden kasvien kanssa.

   Poista
 6. Niin herkän kauniit kuvat!

  VastaaPoista
 7. Oi, riippumatto kuulostaa niin hyvältä. Siitä olisi ihana ihailla puutarhan maisemia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä pelkästään kuulosta; se on sitä. Pieni tuulen keinutus, omenankukat taivasta vasten ja ahkerat mehiläiset. Siihen surinaan torkahtaa hetkessä.

   Poista

Kiitos, kommenttisi on tervetullut! - Thank you, your comments are welcome!