2016-05-26

Kasvun alku - Growth starts - 种植植物Heinä heilimöi tienpenkalla, kurjenpolvet kukkivat metsässä, omenakukat ovat jo mennyttä. Eilisen +26 ⁰C helteen ja tämän päivän +13 ⁰C puuskaisen vesisateen välillä on iso ero. Kieltämättä sade tuli viime tipassa; sadevesitynnyri kumisi jo tyhjänä.

Istukassipulit ovat juurtuneet ja työntävät nyt vihreää vartta kasvimaalla. Tomaatin, chilin, cayannen ja jalapenon taimet odottavat yläkerran ikkunalla vielä istuttamista kasvimökkiin. Raparperista on ensimmäiset herkut syöty, ja maa-artisokka näyttää selvinneen talvesta hyvin.

Kokeeksi kylvin latva-artisokkaa. Sain seitsemän tainta ja niistä pari vahvinta on nyt istutettuna ulos ruukkuihin. Kietaisin kevyen kerroksen kasvuharsoa vastaistutetuille suojaksi paahtavalta kuumuudelta, mutta tänään harso suojaakin kylmältä. Viitseliäs hakisi ruukut sisälle.

Pikkuriikkisellä kasvimaalla on vielä tilaa. Josko papuja laittaisin, tai jokavuotista hernettä...Spring has turned to summer very early. Yesterday +26 ⁰C in burning sunlight, today +13 ⁰C in a heavy rain. The rain did not come too early; water barrel pealed empty.

Onion bulbs have started they growth. Tomatoes, chili, jalapeno and cayenne are in the window at upstairs waiting to get to the green house. First delicious bites of rhubarb have been eaten, and sunroot has survived over the winter.

I seeded artichoke for first time and got seven plants. The best pair of them is now outside in pots. They are covered against sunshine - as lately planted - but today covering is merely against cold. Should take pots inside.

There is still some space in my tiny vegetable garden. Beans or peas...?


夏天来了特别草。昨天又了+26 ⁰C和太阳的,今天+13 ⁰C和大雨。太草没大雨:水桶已经空了。

在菜园我又从头。西红丝,尖椒,辣椒和墨西哥辣椒还在房子里面,不过要它们到温室种。我也常常第一鲜大黄,和也Helianthus tuberosus生长然后冷冬天。

第一次我种植洋蓟,有九棵植物。我种植了两棵最好的植物外面到花盆。

在我小菜园还有一点儿空。可能要种植豆类还是豆。。。?


10 kommenttia:

 1. Sade tuli tarpeeseen. Kahden viikon auringon porotus on kuivattanut maat ja mannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maa tosiaan alkoi olla kuivaa pölisevää poroa. Nyt on pari päivää satanut, joten eiköhän hieman helpota.

   Poista
 2. Juu, sade tosiaan teki terää. Tuli vaan meillä aika voimalla, muhkeat tulppaanit ovat ottaneet hieman nokkiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin myös tulppaanejani. Niillä oli onneksi omenapuun oksisto suojanaan ja pysyivät pystyssä kovimman sateen.

   Poista
 3. Hyvällä mallilla on sinun kasvimaasi. Meilläkin satoi eilen vettä, joka todella tuli tarpeeseen. Mukavaa viikonlopun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvimaan kanssa ei pidä ottaa stressiä. Tulee jotain, jos tulee.
   Samoin sinne, mukavaa viikonloppua!

   Poista
 4. Sadetta toivoisin lisää. Meillä oli pientä pisarointia vajaan puoli tuntia. Kasvimaata ja muuta puutarhaa pitää ryhtyä kastelemaan.
  Herneet on helppoja. Ne voi napostella suoraan penkistä. Pavut vaativat valmistamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkusade ei tosiaan auta, jos maa lähtöjäänkin on jo kuiva. Kasteleminenkin on ihan kivaa puuhaa, kun ottaa sen siltä kantilta.
   Hyvä huomio tuo käyttömukavuuden ero!

   Poista
 5. Olisi mukava seurata, miten latva-artisokat menestyvät! Meillä istuttamista odottavat kurkut ja kesäkurpitsat. Lämmintä viikonvaihdetta1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tulen kuvanneeksi latva-artisokkia: ruukut ovat kiviympyrän koristeena. Siis nämä kaksi.
   Loput odottavat istuttamista ja siinä onkin pulma. Pelkäänpä, että kasvimaani multa ei niille kelpaa. Täytyy vähän tutkia, mistä löytyisi oivallisin aurinkoinen paikka niille.

   Poista

Kiitos, kommenttisi on tervetullut! - Thank you, your comments are welcome!