2016-07-12

Ruusu-ihme
Ruusut eivät ole minun heiniäni.


Mustialanruusua kasvaa tontilla alkuperäisillä paikoillaan, yksittäisinä töpsyinä rivissä pitkin nurmikkoa. Haluaisin siirtää ne yhdeksi ryppääksi.


Olen ihan uuno ruusujen kanssa. Yhden siirtoa jo aloittelin, ja löysin sen juuristosta ohuita rihmoja, kunnes taisi tulla pääjuuri (juurakko?) vastaan. Käsivartta paksu puunpala hieman syvemmällä. Öööö? Miten sen saa mukaan katkaisematta rihmoja? Vai pitääkö saada?

Hoidotta ovat saaneet selvitä itsekseen. Kitken juurialueet korkeaksi kasvaneesta heinästä. Lannoittamiset on jääneet, hädin tuskin saan kuivuneita oksia leikattua pois.


Luonto hoitaa. Ne ovat saaneet vettä viime ja tänä kesänä kerrankin riittävästi. Ehkä lämmötkin on osuneet kohdalleen. Tänä kesänä paras kukinta ikinä, ja alan jo katua etten ole ymmärtänyt ruusujani mitenkään helliä.


Erityisesti, kun huomasin jokunen talo kotikatua edemmäksi aivan upean pehkon Mustialanruusua, olen alkanut miettiä, että noille tarttis tehdä jotain ennen kuin ne tyystin katoavat.


Pikku avun annoin sadeviikon jälkeen. Irrotin varovasti nuppuihin liiskautuneet ulommaiset terälehdet. Kukan avautuminen tapahtuu hetkessä, ja puhdas vahva ruusuntuoksu pääsee pakkauksestaan.

Tervetuloa lukijaksi, Aliina, blogista Haapalehto!
 
8 kommenttia:

 1. Hieno ruusu ja kuvat siitä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Puutarhamyyrä! Aina ei heti huomaa kauneutta ympärillään.

   Poista
 2. Kauniit kuvat. Hyvin tuntuvat ruususi kukoistavan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anneli! Tänä vuonna ihmeen runsaasti on kukkia. Pitkittynyt sade niitä jo vähitellen haittaa, mutta käyn aina välillä katsastamassa nupuista uloimman kerroksen pois.

   Poista
 3. Ihanan herkkä Mustialan ruusu! Upeasti ovat päässeet kukkaan oikukkaasta kesästä huolimatta. Meillä Mustiala kärsi kovasti talvesta ja versoja kuivui. Sitten iski ilmeisesti ruusupistiäinen ja kuivatti uusia kasvuja. Nyt kaiken hoidon ja hellimisen jälkeen siinä on kuitenkin vähän kukkia - ja huumaavaa tuoksua! Helli vaan ruusuasi, poutapäivinä se palkitsee kauneudellaan ja tuoksullaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina ajatellut, että ruusu on liian haastava ja vaatelias hoidettava. On kirvat ja pistiäiset... Mutta muutama ihanasti tuoksuva kukka lunastaa todella paljon. Erityisesti nyt, kun en ole mitään niiden eteen tehnyt, ruusujeni kukinta tuntuu suorastaan ylenpalttiselta. Ehkä ne ansaitsevat parempaa hoitoa tästä eteenpäin =).

   Poista
 4. Kauniisti kukkiva mustialanruusu sateisesta kesästä huolimatta. Onnittelut.

  VastaaPoista

Kiitos, kommenttisi on tervetullut! - Thank you, your comments are welcome!