2018-05-26

Paratiisi kotiovella
Puutarhaihmiselle on varmasti tuttua saapua omaan puutarhaan, ihastella sen uhkeutta, haistella vastaan tulevia tuoksuja ja hämmästellä kevään voimaa.

Paratiisit ovat täällä taas. Kasvun voima ja kukinnan täydellisyys pistää huokailemaan. Minulta täysi kesä näin keväällä on tyystin lyönyt jalat alta. Olen niin onnellinen...


Tuoksut alkavat vaivihkaa päärynöiden ja kirsikoiden vienolla houkutuksella, viereisen puistikon kieloilla ja tuomilla, sitten seuraan liittyvät omenankukat pihlajilla voimistuen, ja lopulta syreenit räjäyttävät tajunnan. Milloin keksitään valokuva, johon tallentuu myös tuoksut?

Olen lueskellut Meik Wikingin kirjaa "Lykke". Kirja tiivistää tutkimustuloksia, joita kööpenhaminalainen Happiness ResearchInstitute on onnellisuudesta tehnyt. (Kyllä, sellainenkin taho on olemassa!).  Pohjoismaat ovat pitkään pitäneet kärkisijoja, mutta nythän me suomalaiset ollaan onnellisimpia myös YK:nraportin mukaan.


Wiking ei sinänsä tuo mitään uutta liittyen hyvinvointiin ja onnellisuuteen,  mutta tapa jolla hän asioista kirjoittaa, on kiehtova ja saa miettimään, mistä asioista itse olen onnellinen. Hän esimerkiksi kertoo työpaikasta, jossa uudelle työntekijälle annetaan ensimmäisenä "Smile File" täytettäväksi. Siihen kirjataan kehut, positiiviset asiat, joita saadaan työkavereilta, esimieheltä, asiakkailta jne. Todistettavasti on näet niin, että kirjattu asia on todempi ja se kirjoitettuna muistuu paremmin mieleen.


Yhdistin ajatuksen välittömästi puutarhaan, blogeihin ja puutarhan onnistumisista kirjoittamiseen. Ehkei tämä olekaan pelkästään päiväkirjan pitämistä, ehkä kirjoittamalla ja jakamalla tulee vahvistaneeksi omaa ja muiden onnellisuutta.

Mitä sinun Smile File:ssasi on tällä viikolla puutarhan osalta? Minun listallani ovat:
1. Koristeomenapuun kukinta ja ohikulkijoiden kiinnostus kyseiseen puuhun
2. Matonpesu ja läheiset
3. Äidiltä saatu kellukka kukkii12 kommenttia:

 1. Tässä ollaan oikeillä jäljillä! Juuri esittelin onnistumista narsissien kanssa. Kun kokee onnistumisia, voi helpommin kestää taas muutaman epäonnistumisen. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että kaikki ihanuus ja kauneus ja tuoksut ja linnunlaulu on ylellisä lahjaa ja iloa. Nauttikaamme tästä ja olkaamme onnellisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja kyllä me nautitaankin! Onni on ne pienetkin onnistumiset, isommista puhumattakaan.

   Poista
 2. Ihanaa on, mutta kaikki etenee niin hurjaa vauhtia lämmön vaikutuksesta. Tuntuu, ettei kaikesta ehdi nauttia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiire on jopa ennättää valokuvata jokaisen kasvin kasvuvaihetta, vaikka kuinka yritän. Kuuman päivän aikana moni kasvi ennättää muuttua ihan erinäköiseksi.

   Poista
 3. Ihanaa ja kaunista aikaa! Pakko nauttia joka hetkestä. Lämpö on harvinaista herkkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kelpaa lämpimät aurinkoiset viikonloput! Johan tässä alkaa pelottaa riittääkö hellepäiviä ollenkaan kesälomalle, aivan kuin niiden määrä olisi vakio.

   Poista
 4. Maton pesuun tämä sää on ihan parasta. Ja moneen muuhunkin puuhaan. Ihana kevät/kesä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen mattoja pestessä nautin auringosta ja syreenien tuoksusta. Niin kesä.

   Poista
  2. Hei tulin vierailulle . Kesä tuli kertaheitolla. Ihasteltavaa on runsain mitoin. Ei oikein kerkiä sisältämään kaikkea kun uutta on jo tulossa . Minulla on myös puutarha blogi. Käy kurkkaamassa jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin.

   Poista
  3. Kiva kun kävit vilkaisemassa blogiani. Toivottavasti jäät lukijaksi. Pikaisesti kävin blogissasi, taidanpa tulla uudelleen. =)

   Poista
 5. Ihania kuvia ♥ aurinkoista kesää toivottaen Ronja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ronja. Myös sinulle oikein antoisaa ja lämpöistä puutarhakesää!

   Poista

Kiitos, kommenttisi on tervetullut! - Thank you, your comments are welcome!