2019-02-03

Kesän lämpöLumi kinostuu peittäen puutarhassa polut, jotka eilen vasta luotiin puhtaaksi. Tuisku tulee jatkumaan koko päivän. Mikä loistava hetki aloittaa puutarhan suunnittelu, siemenvaraston tarkistus ja upota korviaan myöten haaveisiin.


Eksyn aiheesta blogeja selatessa. Lueskelen, mitä muille kuuluu, joko on ensimmäiset siemenet kylvetty, peräti itäneet tai kylmäkäsittelyssä. Kukkatukia varten poimin idean sieltä, toisen muunneltavan idean toisaalta. Löydän monta mielenkiintoista minulle uutta blogia ja alan sitten tuijottaa oman blogini ulkoasua. Piti uudistaa se jo ennen joulua. Sopivaa banneri-kuvaa etsiessä ymmärrän, etten ole kertonut blogissani kesästä käytännössä vielä mitään.


Ja minkälainen kesä olikaan. Niin kuuma ja paahteinen, etten kunnon puutarhahommia tullut tehneeksi. Lykkäsin tehtäviä eteenpäin toivossa, että seuraavalla viikolla olisi viileämpää. Ei ollut, ja sitten olikin jo syksy ja muut kiireet.

 

Nautin menneestä kesästä suunnattomasti. Lämmintä, rentoa oleilua. Kerrankin sai hyvällä omallatunnolla siirtyä riippumattoon tammen varjoon. Jos siellä oli liian kuuma, sai siirtyä sisälle tuulettimen eteen leyhyteltäväksi. Kaivosta pumpattu matonpesuvesi lämpeni auringonpaisteessa hetkessä sopivaksi käyttää.

 
Mitään suurta en saanut viime kesänä puutarhassani aikaiseksi, mutta silti kukkapenkin perennat kukkivat ja loistivat. Kastelinkin vasta viime hädässä, koska olen päättänyt, että kasvien tulee pääsääntöisesti selvitä itsekseen. 


Valitsin kuvia, joissa todella näkyy kesän lämpö. Toivottavasti kuvat lämmittävät sinuakin ja innostavat kohti uutta kevättä ja kesää!


15 kommenttia:

 1. Todella kauniita kuvia. Lumisesta maisemasta huolimatta kevättä kohti mennään.
  Mukavaa ja aurinkoista helmikuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin hyvä tietää, että paras aika vuodesta on taas tulossa. Sillä tiedolla kahlaa läpi monen kinoksen!

   Poista
 2. No olipa hieno kuvakavalkadi lämpimästä kesästä! Näin hankien kasvua seuratessa oli tosi toivorikas postaus - kiitoksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tita! Valon lisääntyessä alkaa kummasti kevättää.

   Poista
 3. Valo on todella pääosassa näissä kuvissa ja kaikesta näkyy, että kesä on ollut mahtava. Toivottavsti kasvit latasivat viime kesästä paljon energiaa tulevaan vuoteen! Niin me puutarhuritkin teimme. Valoisaa helmikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesästä tosiaan jäi päällimmäisenä mieleen lämpö ja monet aurinkoiset päivät peräjälkeen. Tuiskupäivänä tekee hyvää palata näihin kuviin. Toivottavasti kevät koittaa pian!

   Poista
 4. Kyllä välittyi lämpö ja aurinko kuvistasi! Ihanaa! Tänään olikin niin hämärä ja lumituiskuinen päivä, että tulee tarpeeseen kaikki kauniit kukkakuvat. Mukavaa helmikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, jos sain vähän jaettua värien hehkua ja lämmön tuntua. Hyvää helmikuuta sinulle, Minna!

   Poista
 5. Kauniin kesäisiä kuvia, auringon lämpö välittyy niistä hienosti katsojalle. Toivotaan, että aurinko pian paistaa jo lämmittäen poskea ja penkkoja ja saamme alkaa nauttia keväästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan jo kovasti hankien sulamista ja kevätauringon voimistuvaa lämpöä. Ainakin on penkkoja, joita auringon sulatella!

   Poista
 6. Hei taas. Lämpö siivittyi ihanasti näistä sinun kuvistasi. Minäkin tein postauksen esikoista ja kuvia valkatessa sain itseni jo kevääseen. Kiitos sinulle ja tervetuloa vierailulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla olikin aivan loistava kokoelma erilaisia esikoita. Pidän itse tosi paljon noista valkoisista, joissa on keltainen nielu. Valokuvien kautta ajatukset siirtyy hetkessä kevääseen ja kesään.

   Poista
 7. Hyvä kun kurkkasin vastauksesi niin tiesin sinun vierailleen blogissani. Kiitos sinulle.

  VastaaPoista
 8. Voi miten ihania kuvia! Kesä oli ihana, täydellinen. Toivottavasti tuleva kesäkin on lämmin. Kaunis uusi banneri ja muutenkin blogisi ilme on raikas ja kaunis, nuo pienet kukat on ihanat. Onnellista keväänodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sametti Hortensia! Kevätsiivous blogissa. Jossakin vaiheessa sitä vain kyllästyy samaan leiskaan. Kevät on pahan kerran päässyt luiskahtamaan ajatuksiin, mutta sehän on vain hyvä. Hyvää kevättä sinulle!

   Poista

Kiitos, kommenttisi on tervetullut! - Thank you, your comments are welcome!