2016-06-03

Tiedätkö tunteen?


Tiedätkö tunteen, kun näet tutun ympäristön uutena. Kuin ohjelmissa Kauneimmat talot, mökit, huussit ja puutarhat; ei voi olla totta!Kuvasin pitkästä aikaa laajakulmalla, kevät oli juoksussaan tullut kesään, lehdet puissa saavuttaneet täyden koon.  Tammeni kohoaa kuva-alalla korkeuksiin, levittää lehvänsä rehevänä laajemmalle, kuin olen aiemmin ymmärtänytkään. Ihan piti pudottaa kamera hetkeksi silmiltä ja jäädä tuijottamaan jättiläistä. Koin samanlaista ylpeyttä kuin vanhempana tuntee lapsensa saadessa valkolakin, valmistuessa ammattiin, tämän löytäessä oman tiensä, kasvaessa aikuiseksi tai saavuttaessa työssään jotain merkittävää. Ihailua ja ylpeyttä.


Siinä se jököttää jykevänä – matkailija. Ensin hedelmäpussissa pikkutaimena lähimetsästä rivarin kukkapenkkiin, sitten ostoskassissa peltoaukealle Pohjanmaalle, sieltä muutaman vuoden jälkeen Hiacen lavalla pihan perälle. Seuraava reissu vaatii rekkaa.


Miten hyvältä tuntuu nähdä, että se on juurtunut sijoilleen. En minä sinua mihinkään roudaa. Kasva vain oksasi korkeuksiin ja laajalle.Una: Tervetuloa lukijaksi! - Welcome to my readers!

10 kommenttia:

 1. Voi että, ihana tammen matkakertomus :-)

  VastaaPoista
 2. Tammeni on tosiaan päässyt näkemään vähän maisemia. Se on muutenkin tärkeä; ulkoiluretkellä lasten kanssa se löydettiin ja tehtiin seuraava retki hakemaan se kotiin.

  VastaaPoista
 3. Tiedän tunteen. Sitä kutsutaan rakkaudeksi.

  VastaaPoista
 4. Upea Tammi! Hyvä kun istutit. Jäi askarruttamaan, että miksi sitä on kuljeteltu pitkin Suomea :) Puut ovat niin turvallisia ja kauniita. Lintukin selvästi arvostaa istutustasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perheemme asui ensin Helsingissä, sitten perimme tontin Pohjanmaalta ja tuolloin ajattelimme sinne rakentavamme edes lomapaikan. Koti löytyikin täältä ja niin yhteinen puumme piti saada kotiin.
   Hulluuttahan se on puuta kuskata, mutta tämä oli erityinen yksilö.

   Poista
 5. Välillä kannattaa pysähtyä ja katsoa eri tavalla - juuri kuten näit tammesi erilaisena. Upea puu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin unohtanut, että se on vasta kasvunsa alussa. Vauhti on nyt hämmästyttävä, kun on kunnolla alkuun päässyt.

   Poista
 6. Upea tammi, jolla on kiva kasvutarina. Nyt se taatusti nuo mittasuhteet saavutettuaan, saa rauhassa jatkaa kasvuaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, siihen jää, jos joskus täältä muutan. Toivottavasti en ihan pian.=)

   Poista

Kiitos, kommenttisi on tervetullut! - Thank you, your comments are welcome!