2016-07-27

Sienet ja sipulit omasta maasta


Systeri kävi viikonloppuna vieraisilla ja toi mukanaan kantarelleja. Olivat oman tontin saalista, osa vuosi vuodelta kasvavaa satoa. Tänä sateisena kesänä sieniä on tullut heille ennätysmäärä. Sain vielä sienien putsauksen samaan syssyyn.


Harmittaa, etten kuvannut kaunokaisia. Tässä kantarellit ovat jo menettäneet ylimääräiset nesteensä paistinpannulla ja käväisseet helteiden takia pakastimen kautta.


Omasta maasta ovat myös sipulit. Meikäläisen ensimmäiset itse kasvattamat sipulit. Nyt jo ihan syötävän kokoisia, syksyä kohden ne vielä kasvavat. Sipulia aion kokeilla ensi kesänä uudelleen.



Piirashan sipulien ja kantarellien yhdistelmästä tuli. Tämä ei ole ruokablogi, mutta menköön tämän kerran, kun vielä pääsen upouudella macro-objektiivilla kuvia ottamaan. Ihan intona.


Piirakkapohjan rasvan korvasin rahkalla, sipuli-kantarelliseoksen lisäksi laitoin täytteeksi lohkottuja luumutomaatteja, sipulien naatit silputtuna ja puolikkaan fetajuustoa. Kermaviili-munaseoksen maustoin ripauksella suolaa, valkopippuria ja timjamia.


Niin hyvää!

10 kommenttia:

  1. Oi, mitä herkkua. Yhdet kanttarellit olen jo muhennokseksi valmistanut, mutta kiva niitä olisi syödä useamminkin. Pitänee lähteä metsään, kunhan helle vähän hellittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on mustikkareissukin tekemättä. Helle ja hirvikärpäset, aarrgh!

      Poista
  2. Hyvältä näyttää!
    Kantarellit on niin herkkua!

    VastaaPoista
  3. Sienet ja sipuli ja tämä muu raikkaus muodostaa suussa - ja mielessä sulavan ihanuuden! Hyvin olet onnistunut sipulin viljelyssä, se ei aina ole helppoa sipulikärpäsen vaaniessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jospa sipulikärpänen ei pidä jatkuvista sateista. Laitoin istukkaat maahan melko myöhään.

      Poista
  4. Näyttää aika herkulta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli. Sipulin ja kantarellin liitto on vertaansa vailla.

      Poista
  5. Ooh, näyttää tosi hyvältä! Mahtavaa tehdä oman maan antimisista, oletpa kasvattanut valtavan hienot sipulitkin.Minustakin tuo rahkapohja on mahtava, ihanan mehevä ja kuitenkin kevyt. Nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On mukava tepastella kasvimaalle ja nykäistä pari omaa sipulia mukaan ruoanlaittopuuhiin.

      Poista

Kiitos, kommenttisi on tervetullut! - Thank you, your comments are welcome!