2016-08-07

Palavarakkautta kasvihuoneessa

Kasvihuoneessa ne hehkuvat punaisina kuin kypsimmätkin tomaatit – palavarakkaus kukkii.

Viime kesänä kasvihuoneeseen oli eksynyt pari pikkuriikkistä tainta ja annoin niiden kasvaa aloillaan, kukkia, tehdä omassa rauhassaan siementä, kylväytyä, ... Tänä keväänä en pahemmin kasvariini ennättänyt.


Tomaatin, chilin, jalapenon ja paprikan taimet kyllä itivät sisällä ikkunalaudoilla, mutta onnettomasti siirsin hyvässä alussa olevat taimet yläkertaan ikkunan edessä olevalle pöydälle. Kesän alun helteet, taimet eteläikkunalla ja sopivasti muuta puuhaa. Poissa silmistä, poissa mielestä. Se niistä.


Aina ei mene niin kuin keväällä haaveilee. Kasvihuoneestani tulikin romuvarasto. Pensastukien jalkoja, erottelukangasta, työkaluja, verkkoja,.. Lasit pesemättä, kusiaispesä nurkassa ja viereisen kukkapenkin viheliäisesti leviävä syysasteri, joka on kairannut versonsa leca-harkon ja soran läpi lämpöön. Kaikki syksyinen on jäänyt niille sijoilleen.


Vaan kasvihuoneessa punottaa niin, että voisi kauempaa erehtyä luulemaan suurenkin sadon olevan tulossa. Satoa tämäkin, saan uusittua etupihan ränsistyneen vanhan kasvuston palavarakkautta. Taimia ja siemeniä olen jo luvannut pariinkin paikkaan. Nyt on, mistä jakaa.


Ehkä tällainen Kenkäveron näytepuutarhassa kuvattu yhdistelmä sopisi minunkin pihaani.

Tervetuloa blogini lukijaksi, Hannele Koivisto!

10 kommenttia:

 1. Voi että, tuollaista se juuri on... kaikki pitää tehdä samaan aikaan, pakostakin jotakin unohtuu. Pikku taimien on kyllä parasta olla jossain, missä niihin lähes kompastuu, jotta niitä muistaa kastella.
  Hurmaava tuo villiintynyt kasvihuone! Niin hauska, puutarhakomiikkaa. Kaunis on palavanrakkauden ja tulikukan yhdistelmä.

  VastaaPoista
 2. Viimein löytyessään kuivuneet taimet ei naurattaneet yhtään, mutta nyt jo hymyilyttää. Sitä kuvittelee ennättävänsä useampaankin paikkaan yhtä aikaa. Kovin vakavissaan ei kannata puutarhassa harrastaa.

  VastaaPoista
 3. Näin siinä usein käy puutarhassa: se mitä oikein yrität kasvattaa, epäonnistuu ja se, mikä eksyy jostain vahingossa, menestyy. Hyväksykäämme se ja iloitaan siitä kukoistuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta. Moni vahingossa kasvupaikan saanut yllättääkin iloisesti ja sitten on niitä, jotka ei mitenkään loista, vaikka kaikkensa antaisi.

   Poista
 4. Rakkaus palaa niin kauniisti tuolla kasvarissasi. Kiva, kun annoit sille mahdollisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksymmällä sitten korjaan satoa. Toivottavasti ensi kesänä kypsyy oikeat tomaatit.

   Poista
 5. Ihanat kukkakasvustot kasvihuoneessa! Joskus täytyy selvästikin pitää taukoa, jotta voi seuraavalla kerralla tarttua suuremmalla innolla toimiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvästi pitää laittaa taimet niin kulkureitin varrelle, ettei niitä voi olla huomaamatta. Ja vesipisteen lähelle myös.

   Poista
 6. Aika ihana sato tämäkin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eipä ole vastaan panemista. Mulle käy kukansiemenet tällä kertaa, ja silmänilo.

   Poista

Kiitos, kommenttisi on tervetullut! - Thank you, your comments are welcome!