2016-11-05

Ilo lumesta – Winter snow – 冬天的雪
Voiko lumisateesta marraskuussa ajatella mitään positiivista? Paitsi, että se tuo valoa muuten niin umpipimeään marraskuuhun.Aikaisin tuli lumi tänä vuonna. Jäi kesken talven odottelu. Tai pikemminkin sen viivyttely, toiveajattelu siitä, ettei ihan vielä tulisi räntä kastelemaan teiden pintaa ja pakkanen tekemään kadut lipoisiksi. Jäi kesken myös haravointi. Enimmät lehdet ennätin kerätä nurmikoilta, mutta tuolloin vielä puissa olleet lehdet ovat nyt varisseina samaisille nurmikoille ja jääneet ohuen lumivaipan alle. On vaikea uskoa, että tämä lumi pysyisi ja ettenkö vielä joulunalusviikolla saisi tilaisuutta tarttua haravaan.No, onhan lumesta eristeeksi, suojaamaan perennojen juuria pakkaselta. Tulisi sitten kunnolla, jos on tullakseen. Sen verran viime talvesta opin, että tällä kertaa haravoin osan lehdistä perennojen suojaksi.

Ja suohan lumi pakkoloman puutarhastelijalle. Tykkäsi tai lykkäsi, tosi on ettei routaiseen maahan enää mitään laiteta. Lumentulo saa aikaan jaksotuksen puutarhatouhuihin. Nyt on aika istua tuijottelemaan ulos ikkunasta, arvioimaan kesän tekosia ja pohtia tulevia. Se on ilo.

 

Even though snow came early this year, I'm glad. I can have a break in gardening. It's time to sit down, look out from the window and wait for new ideas.但是今年早下雪了,我高兴。我歇气花园的工作。有工坐下,看到花园和等待新主意来。16 kommenttia:

 1. Minä tykkään kyllä valkoisiksi muuttuneista maisemista. Nyt on hyvä hetki tosiaan hengähtää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi muuttaa mukavasti maisemaa, ikään kuin vaihtaa kulissit puutarhassa.

   Poista
 2. Kyllähän lumi luontoa valaisee,mutta tuskin vielä tämä lumi pysyväksi jää, ainakaan täällä etelässä.

  Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullehan kelpaa kunnon talvi lumella, joka ei heti muutu loskaksi. Nähtäväksi jää.
   Kiitos.

   Poista
 3. Hienot kuvat. Lumi valaisee mukavasti. Toivottavasti tuleva talvi ei ole viime vuosien kaltainen, vesisateen puolesta... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Samoin toivon kunnon talvea. Pimeys ja märkyys on ankeaa yhdistelmä. Himppukin lunta lyhentää pimeää aikaa.

   Poista
 4. Kauniita kuvia alkavasta talvesta. Meilläkin on nyt kevyt lumipeite. Tekee maisemasta kauniin. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Samoin sinulle mukavaa viikonloppua!

   Poista
 5. Minusta on ihanaa huokaista välillä. Tervetuloa siis talvi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huokaisussa on puolensa. Talven voi kääntää plussaksi vaihtamalla harrastusta ja puuhaamalla muuta.

   Poista
 6. En ole lumen ja talven ystävä, mutta tosiasioita vastaan on turha tapella. Paras nähdä ne positiiviset puolet eli lumi tuo puutarhalle suojaa ja luo valoisuutta. Lunta luvattiin lisää alkuviikosta. Käytetään tämä aika vaikka tulevan kesän suunnitteluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin antaisin marraskuun ja joulua lukuun ottamatta joulukuunkin pois. Ehkä silloin jäisi puutarhahaaveet vähemmälle ja kevät pääsisi yllättämään...
   On kiva löytää itsensä sohvannurkasta haaveksimasta.

   Poista
 7. Hyvin kauniita kuvia olit ottanut. Minä olen talvenvihaaja kuten tiedät, mutta joulusta pidän kovasti. Onneksi se on pian. Ja keväthulluus kasvaa vain isommaksi päivä päivältä, hiutale hiutaleelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sametti Hortensia! Ehkä muutama aurinkoinen kevättalven päivä osuu tiellemme.

   Poista

Kiitos, kommenttisi on tervetullut! - Thank you, your comments are welcome!