2021-08-31

Tulppaani poikineen

Tulppaanisesongin alla sekosin täysin. Kopsasin netin mainoskuvia tulppaaneista (Viherlassila) ja viihdytin itseäni pari iltaa pelaamalla tulppaanipeliä. Keräsin nastoja yhdistelmiä käyttäen kolmea tulppaania per setti. Ihan nimesinkin setit fiiliksen mukaan, eli ne eivät tosiaan ole kauppanimiä, eivätkä kuvat omiani. Tämä ei ole maksettu mainos.

Yritin ajatella avarasti ja valita myös sellaisia värejä ja yhdistelmiä, joita itse en ehkä pihaani istuttaisi. Yhtään en katsonut kukinta-aikoja, joten saattavat puhjeta eri viikoilla kukkaan. Väri ja muoto edellä menin. Mieluisia yhdistelmiä tuntui löytyvän valtavasti. Ken loppuun pääsee, on sankari, tai yhtä hullu kuin minäkin.

All frilled

Beauty bowls


Blueberry taste

Cherry sorbet

Cool and warm


Cool dreams


Cool stars


Copper flame


Curly pearl


Dark night


Deep contrast


Dutch colours


Elegant veils


Fire flames


Fire impression


Foxtrot dance


Freesing cold


Glorious colours


Glorious queen

Glorious shapes


Golden classics


Lets dance


Light blues


Light life

Lilac parrots


Lilac tones


Lovely pale


Orange flame


Parrot dance


Pinky dream


Pure joy


Rasberry touch


Royal colours


Spring tones


Trend tones


van Gogh's parrot


Warm opposite


White and Green


White on burgundy


White on orange


Yellow on red


Tänne päästyäsi mieti, mikä seteistä parhaiten sopisi sinun puutarhaasi. Mukavaa alkavaa syyskuuta!


15 kommenttia:

 1. Hui mikä määrä tulppuja :) On ne kauniita, miten noista voi edes valita jotain kauneimpia. Esim nämä yhdistelmät voisin helposti ottaa: Pinky dream, Spring tones, Light life :)
  No montako yhdistelmää tilasit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät valinnat, mukavan vaaleita kaikki. Minulle antoisinta oli saada yhdistettyä eri värejä sointuviksi seteiksi, ja sitten niitä alkoikin syntyä solkenaan.
   Melkein mikä tahansa noista toimii jossakin nurkkaa puutarhaani, joten en osannut vielä valita.

   Poista
 2. Oi, oi, mitä ihanuuksia! Tykkään ripotella kaikkia värejä ikään kuin tulppaaniniityksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Englannissa oli puistoissa laajoja alueita, joissa nurmi oli jätetty leikkaamatta ja eriväriset tulppaanit loistivat sen yllä. Seassa oli espanjansinilijaa ja muita kevätkukkijoita. Tosi kaunista.

   Poista
 3. Nuo liilat setit miellyttivät kyllä eniten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidin paljon tummista sävyistä, ja muutenkin vahvoista väreistä.

   Poista
 4. Sankari tai hullu :D Kaipa sitten itsekin olen kun loppuun asti nämä selasin :D Ihania settejä kaikki. Vielä jos yhden saisi lisätä, niin 'Angeliquen' tai jonkun muun hempeän vaaleanpunaisen kaveriksi oikein tumma 'Queen of Night' tai 'Black Hero'. Tiedä sitten, millä nimellä settiä kutsuisi ja mikä kolmanneksi lajikkeeksi. Ehkä joku siro, ripsureunainen valkoinen? Olen parina keväänä ihastellut nimittäin itselläni 'Finolan' ja 'Queen of Nightin' yhdistelmää ja mietin, pitäisikö hankkia siihen vielä jotain täydennykseksi. Pimeinä syysiltoina sipulikukkapelin pelaaminen virkistää kummasti. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan hiton hauskaa vekslata värejä toistensa viereen, kokeilla toista, sitten toista jne. Angelique on todella kestävä lajike. Mietinpä sivulle hyvän ehdotuksen. =)

   Poista
 5. Tulppaanihullu ilmoittautuu;)
  Vaaleanpunaisia settejä ripauksella todella tummaa joukkoon, siinä mun valinnat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa seuraan. Vaaleanpunainen tuntuu pitävän pintansa suosittujen värien ykkösenä. Kaunis se onkin. Itse olen jostain syystä mieltynyt oransseihin, tummiin burgundeihin ja syviin liilan sävyihin.

   Poista
 6. Kivat setit kaikki. Minä olen istuttanut vain Darwinin tulppaaneja kun kestävät vuodesta toiseen. Olen todella laiska istuttamaan sipuleita maahan mutta pitäisi kyllä edes jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Darwinit onkin tosi hyviä ja kestäviä. Vähästä kokemuksestani pystyn sanomaan, että mitä erikoisemman näköinen tulppaani, sen arempi se on selviämään useaa vuotta. Tänä vuonna minulla on aikeena kokeilla myös uudelleen istuttamista. Olis ehkä pitänyt jo viime kuussa ryhtyä toimeen.

   Poista
 7. Iih, oletpa sinä leikitellyt tulppaaneilla 🤩 Freesing cold ja Foxtrot dance on ihan minun makuun! Tosin nuo tummat värit säväyttävät myös 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli vähän askarreltua =). On ihan uskomatonta, miten paljon värivalinnat ja sävyt vaikuttavat istutuspaikan tunnelmaan. Minäkin olisin voinut Foxtrot dancen ottaa.

   Poista

Kiitos, kommenttisi on tervetullut! - Thank you, your comments are welcome!