2015-09-19

Kesä viipyilee – Still summer – 夏天流连
Lämpö ja auringonpaiste ovat vielä kerran viipyneet ja tuoneet pienen tuulahduksen kesää, kuin pienenä sovinnoneleenä sateisesta alkukesästä. Syyskuu on kääntymässä loppupuolelle ja lämpötila on yhä päivisin parinkymmenen asteen hujakoilla. Kyllä kelpaa.
Oikeaa ruskaa ei vielä ole, vain aavistus keltaista ja ruskeaa kasvien lehdissä ja varsissa. Kukinnot alkavat olla viimeisiä auenneita nuppuja, jotkut jopa kukintansa uudelleen aloittaneita.


Maa-artisokka tavoittelee taivaan sineä loisteliaan keltaisilla mykerökukillaan. Varsi on vahva ja kukkien heiluntaa tuulessa on mukava katsella. Vielä en ole kaivanut mukuloita sen juurelta. Jännittää, tuleeko ensimmäisestä kokeilusta tulosta.


Hehkeä unikko heiluttelee mekkojaan tuulen tuivertaessa. Usein ihmettelen tuota hennon ja vahvan yhdistelmää. Tänä kesänä unikkoni on todella loistanut, sopivasti heti sisääntulon vieressä heittänyt hyvät huomenet ja tervetuloa kotiin -toivotukset.
Samassa istutuksessa komeilee hillitymmin isomaksaruoho, jonka keväällä istutin. Perhoset ovat ottaneet sen omakseen, samoin kukkakärpäset, kirpat ja luteet. Nytkin oli kirjava kaarti sen mettä maistelemassa.
Syksyn tulo jo laiskottaa. Viikko sitten istutin kukkasipulit maahan – laukkoja, tulppaaneita ja lumikelloja kiviympyräni laidoille. Tuskin maltan odottaa kevättä.


I’ve enjoyed of late summer weather. It’s rear to have twenty degree temperatures at this time of the year. Suits me.
There is not yet fall colours, but I like brilliant shades of poppy, sunroot and sedum blossoms.
I feel lazy, as always at autumns. Last week I planted some bulbs: alliums, tulips and snowdrops. Hardly can wait its spring again.
我享受了夏天的天气。这是不经常有二十温度在九月。我喜欢。
还没有秋色, 只一些叶子有黄颜色, 不过我喜欢罂粟,Helianthus tuberosaSedum五光十色。
一样每个秋天, 我很累做花远的工作。上个星期种了一些鳞茎:Allium 郁金香和Galanthus。我很多等待春天来快。

11 kommenttia:

 1. Kyllä nyt onkin tuntunut sää lämpimältä tänään! Ihan kuin olisi jossakin etelämpänä. Ihanaa!
  Kauniita kukkia, ihanan värinen maksaruoho. Maa-artisokka on minullakin ekaa vuotta, tosin peurat eivät ole antaneet sen kukkia, mutta kai se pelkkien lehtienkin voimalla tekee mukuloita. Toivotaan, sillä se on herkkuani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mukuloita varmasti tulee ilman kukkiakin. Yllätyin kovasti maa-artisokan korkeudesta. Tiesin, että se kasvaa korkeaksi, mutta että yli kolmen metrin korkeuteen huitelisi, tuli vähän yllärinä.

   Poista
 2. Onneksi on vielä lämpöä ja kukkia. Unikkosi ovat ihania. Minäkin odottelen jo kevättä. Istutuksesi kuulostivat niin hyviltä. Laitoitko sinne kauniin kivikentän ympärille?

  VastaaPoista
 3. Sinnepä kentän reunamille muiden istutusten sekaan. Laukkoja en ole ennen kokeillut, joten keväälle ja kesälle on tiedossa aivan uutta jännitystä.

  VastaaPoista
 4. Minäkin ihailen tuota maksaruohosi upeaa väriä. Toivotan kuulakasta syksyä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis vastaus alla. Kommentoin vahingossa väärään paikkaan.

   Poista
 5. Meillä eivät artisokat vielä kuki, mutta kyllä mukuloita jo löytyy. Ihmeen kukoistavalta vielä puutarhasi näyttää, täällä jo viime sade riipi melkein kaiken!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkopaikoilla vielä jotkin kukat kukkii. Paljon on myös elokuussa ennen aikojaan kuivahtaneita, jotka sitten törröttää ikävästi keskellä kuva-alaa. Se on vähän, mihin kameran suuntaa. Syksyiseen aikaan nähden tänä vuonna on yhä harvinaisen vehreää.

   Poista
 6. Maksaruoho on Karfunkelstein, jos joskus innostut sitä hankkimaan. Minusta siinä on hauska yhdistelmä ihan pinkkiä ja toisaalta jopa harmahtavan syvää burgundia.

  VastaaPoista
 7. Tänäänkin oli ihan mieletön ilma, voittaa kesäkuun kylmyyden mennen tullen :) Kaunis unikko!

  VastaaPoista
 8. Jotenkin sitä haluaa viimeiseen asti pitää kesästä kiinni. Onneksi on näitä lämpöisiä päiviä.
  Tuosta unikosta pitäisi tehdä ihan ona postaus, niin upeasti se on kukkiaan aukaissut, ja kukkii yhä.

  VastaaPoista

Kiitos, kommenttisi on tervetullut! - Thank you, your comments are welcome!