2015-11-20

Elämän barokki – Baroque of life – 生活的巴罗克Raskassoutuisesta marraskuusta on puolivälin etappi ohitettu. Ajatukseni kulkevat outoja polkuja: Pariisin tapahtumat, terroristit kuin psykopaatit tai koulutetut koirat, tummat vedet ja syvät sävyt. 
Elämän barokki on raskas, tumma, mahtipontinen ja kaavamainen, suorastaan pompöösi.

Otin töistä päivän vapaaksi ja menin aamusta puutarhaan. Laskemaan kymmeneen, etten sanoisi niin pahasti, ettei tarvitse enää palata.


Haravoin nurmelta jo värinsä menettäneitä tummia lehtiä. Barokin teema jatkuu. Se oli tyylisuunta, jolla ilmaistiin voimaa, vahvuutta ja komeutta. Sarkastisesti tyyli osuu viisaan renessanssin ja kepeän rokokoon väliin. Vastavoima elämälle vai ohilyöntiä koko aikakausi?

Ei sentään. Tummista juonteistaan huolimatta barokin aika on ollut merkittävä rakennustaiteelle, musiikille, maalaus- ja jopa puutarhataiteelle: syntyi geometriset barokkipuutarhat.


Minä löysin voiman ja vahvuuden tänään haravoimistani lehdistä. Vaikka vihreä elämän hehku on niistä jo hiipunut, on tilalla syviä, vahvoja ruskean, oranssin, burgundin ja tummanpunaisen sävyjä. Yllättäen synkkämielisyyteen vetävät värit muuttuivatkin voimaksi.
Eli kun oikein ottaa päähän, niin mene pariksi tunniksi puutarhaan vetämään henkeä. Palaat ihmisenä takaisin.


Half a way stone of November is reached. My thoughts wander odd steps: happenings at Paris, terrorists like psychopaths or trained dogs, dark waters and deep shades. Life’s baroque is heavy, dark, declamatory and formal, quite pompous actually.

I took one day off and first in the morning went to my garden. To count to ten, not to say anything so badly, I can’t return.


I raked dark, brightness lost leaves. Baroque’s theme continues. Baroque was a style to point out power, strength and pomp. Sarcastic it’s been between wise renaissance and convivial rococo. Is baroque a counterforce or a big miss hit of life?
It’s not at all so. Despite of dark shades, baroque is remarkable for architecture, music, fine art, and even to gardens; geometric formal gardens were born at baroque period.


Today I found power and strength from the leaves I raked. Even green glow of life have faded, there were deep dark browns, orange, burgundy and dark red shades. Suddenly gloomy colors became strength.
So, if you are really annoyed, go to a garden for a few hours, and you return as a new person.


我们已经在十一月半。我想奇怪道路:什么发生在巴黎,恐怖分子。很黑潭水和阴面。生活的巴罗克很重,阴暗,真虚夸。


我有了一个天空和去了到花园。我愤怒, 和去了花园找按。
我耙深色的叶子。巴罗克的主题继续。。。

这是太难告诉我什么想用汉语。不过这样事。你是愤怒, 去到花园。你回到, 你别的人。

 
Tervetuloa lukijakseni. Olen teistä iloinen. – Welcome. I'm glad to get you to my readers.  – 我很高兴。你们真欢迎: 
Tylsä mörökölli, Irene, Pirjo ja Anneli A.


18 kommenttia:

 1. Puutarhassa puuhastelu antaa voimaa ja mielenrauhaa täysin vuodenajasta riippumatta.

  VastaaPoista
 2. Se on aivan totta. Hetki hiljaisuutta ja happea, niin ajatukset lähtevät uusille urille.

  VastaaPoista
 3. Puutarha kertoo, että asiat voi nähdä uudesta näkökulmasta: kuolleet lehdet avaavat uuden kevään odotuksen. Tummat värit valmistavat meitä talven valkoisuuteen ja kevään värijuhlaan. Antoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhassa (luonnossa yleensä) on jotain rauhoittavaa. Tänä aamuna on ohuen ohut lumikerros peittänyt nurmen ja piha näyttää valoisalta. Ihmeellinen on lumen voima.
   Mukavaa viikonloppua myös sinne!

   Poista
 4. Kiva postaus; tuli levollinen olo. Olen samaa mieltä, puutarha on myös rauhoittumista varten. Itse aloitin puutarhaharrastuksen vaikean sairauden toipumisvaiheessa. Puutarha auttoi paranemisprosessissa. Tervetuloa lukijaksi minunkin blogiini! Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli A. Kävin visiitillä blogissasi ja jäin lukijaksi. Myös meille satoi lumi eilen, joten saan tänään katsella lumesta notkuvia talvisia oksia. Kävin laittamassa linnuille pähkinät ja talipallot, niin on tirpoillakin syötävää.
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 5. Kyllä se puutarhastelu taitaa olla ihan parasta terapiaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain. Riittää, kun saa kammettua itsensä hetkeksi ulos.

   Poista
 6. Hienoja ajatuksia ja kuvia. Aika raskaita aikoja maailmassa eletään, onneksi me saamme paeta puutarhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, Kurjenkello! Vähän on ajatukset sekaisin, mutta pohjavire vahvasti plussan puolella.
   Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 7. Puutarha on parasta. Ei meille ole hyväksi seurata maailman pahoja tapahtumia instanttina. Samoin kuin barokissa, on mediajututkin tekemällä tehtyjä ja suurrellistettuja, propagandaa suorastaan. Antaa maailman melskata, meillä on kukkamme ja maamme :) Mukavaa sunnuntaita sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarha on parasta. Taidan etsiä vielä tasapainoa, pistääkö pääni pensaaseen vai todeta, että maailma ei ole entisensä. Kumpaankin puutarhasta saa evästä.

   Poista
 8. Pihalla puuhailu on terapeuttista näinä ikävinä aikoina. Usien tulee mietittyä millaiseen maailmaan lapselapset kasvavatkaan.

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tiedetään taudit, ympäristöuhkat, myrkyt ja terroristit jo maapallon toiselta puolelta.
   Teen välillä sukututkimusta ja olen miettinyt, olivatkohan ihmiset onnellisempia, kun kulkutauti tulikin yllättäen, eikä sitä tarvinnut etukäteen ounastella.
   No, ainakin itse voidaan vaikuttaa turvallisuuden tunteeseen pitämällä läheiset suhteet meille rakkaisiin.
   Samoin mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 9. Maatuva luonto on todella kaunis, jännä miten sieltä löytyy erilaisia sävyjä kun oikein etsii, ei ollenkaan niin harmaata kuin yleensä ajatellaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. Todella harmaata on ehkä vaan pilvissä, sumussa ja hämärän hetkissä. Tosin nekin saa eri harmaan sävyjä ja värittyvät upeaan hehkuun, kun himpunkaan saavat valoa.

   Poista
 10. Amei conhecer o seu blog, já fiquei por aqui!!!Achei maravilhoso!!!
  Visite-me:http://algodaotaodoce.blogspot.com.br/
  Siga-me e pegue o meu selinho!!!

  Obrigada.

  Beijos Marie.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marie: Muito obrigado pelas suas amáveis palavras.
   I visited your blog and found a lot of beautiful handicrafts. You are talented!
   Best regards,
   Riitta

   Poista

Kiitos, kommenttisi on tervetullut! - Thank you, your comments are welcome!