2015-11-01

Kukkapenkki, jota ei ole – Flower bed which does not exist – 花坛, 它没有 
Onpahan niin, että puutarhassani on väistämisen mestarillisesti osaava kukkapenkki. Niin taitava, että kelattuani kuvia muutaman vuoden takautuvasti, jäi haaviin vain jokunen kuva penkistä kokonaisuudessaan. Harmi on kasvaa filmitähtien naapurissa ja tulla säännönmukaisesti rajatuksi kuvasta.


Kukkapenkki ei ole oikeasti olemassa edes ajatuksissani. Se on pala maata kahden marjapensaan puristuksessa, yhä pidemmälle oksiaan ulottavan tammen alla. Tämä on se polun toinen puoli, kapea viipale, joka ei koskaan tullut valmiiksi – aloitettukaan.

Ei se paljaana ole. Maapalaan oli hyvä hätäpäissään tökätä polun toiselta puolen yli jääneet perennat odottamaan parempaa tulevaisuutta. Ihan nurja ei elämästä tullut. Vanhat perennat kunniaan, tuntuvat kailottavan henkiin jääneet.There is a very talented flower bed in my garden. So great master of hiding that after gone through few years of photographs, I could find only some pictures of it. It’s a pity to grow in the neighbourhood of film stars. You are always cropped out of compose.

Flower bed does exist not even in my mind. It’s a narrow slice of ground between two current bushes, under oak tree. This is the other side of path, which never was done ready – not even started.


Soil is not bare. When preparing the other side of path it was easy to plant rest of plants to this place to wait for the future to come. Life wasn’t bad at all. Honored be old perennials, survivours shout.


我有在我花园真聪明的花坛。然后我找了三个年照片,我只找到了一些片。长 影星的旁边比如说,你不在照片。

我不想它是花坛。它是很局地方在两个黑醋栗灌木里面和在栎树上。它在步道的对过。我从未开始了做这个花坛,还从未告竣了。


地方每有裸地。何时我在步道的对过预备新花坛,很有意思种植其他的植物这里。将来每不戳。最好活下去老和地道花。Mukavaa viikkoa! Have a nice week! 星期好!

13 kommenttia:

 1. Täältähän löytyikin mukava puutarhainen blogi, aikaisemmin en ole löytänyt. Asetuinkin sitten seurailijaksi . Kivoja kuvia !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tylsä Mörökölli! Kiva, kun lähdit mukaan. Olen välillä käynyt ihailemassa puutarhaasi, jossa tuntuu olevan aina jotain uutta.

   Poista
 2. Hei, kiva kun kävit visiitillä, niin löysin Sinun blogiisi. Todella viehättäviä kuvia. Mitä kieltä kirjoitat, siis suomen ja englannin lisäksi? Se on hyvin kauniin näköistä. Jään tutkimaan lähemmin blogiasi - ja seuraajaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irene. Oikein hienoa, että löysit tänne ja vielä hienompaa, että jäit lukijaksi.
   Kieli on kiinaa. Opiskelen huvikseni ja kirjoittelen, jotta saan harjoiteltua. Välillä laiskottaa, ja nyt onkin ollut pitkä rupeama pelkkää suomea.

   Poista
 3. Mitä tuo alimman kuvan lila kasvi oikein on? Jotain minttuako? Näyttää sievältä. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvi on jalopähkämö, Stachys macrantha. Todella kestävä perenna. Tuo kukkiva yksilö voisi olla komeampikin, ehkä pientä lannoitteen puutetta, kun ei ole siinä oikeassa penkissä polun paremmalla puolen.

   Poista
 4. Kivalta näyttää myös polun toinen puoli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saan kyllä täysin kiittää vanhojen puutarhakasvien sitkeyttä ja elämänhalua tästä penkistä. =)

   Poista
 5. Onpa herkkiä välähdyksiä kesästä - ties mitä ensi vuonna siinä kasvaakaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirkko! Saapa nähdä. Jotain uutta kivaa vois kehitellä, vähintään siivota rikkaruohot ja katsoa saisiko järkevää reunusta nurmikon suuntaan.

   Poista
 6. Tämä onkin eka kerta kun käyn blogissasi. Kivalta näyttää, jäänkin lukijaksi samantien. Tervetuloa vastavierailulle! Hienoa kun olet opiskellut kiinaa. Oletko käynyt Kiinassa tai oleskellut siellä pitemmän aikaa? Minä aikoinani järjestelin kieliopintoja ammattikorkeakoulussa, ja aina halusin, että meillä oli kiinan kieltä tarjolla.

  VastaaPoista
 7. Tervetuloa lukijaksi, Anneli A! Kävin pikaisesti vastavierailulla, mutta täytyy ottaa uusiksi vielä ajan kanssa. Mielenkiintoiselta näytti blogissasi.
  Kiinaan en ole päässyt vielä käväisemään. Haaveissa on kylläkin. Ammattikorkeassa opiskelin parin vuoden ajan kiinan kursseilla, mutta sitten säästökuuri pilasi koko kieliohjelman. Nyt itsekseni yritän ja viime vuonna kieliparin kanssa. Käytännössä vaatii aika ponnistuksen ja kurinalaisuutta, mutta pienin edistysaskelin...

  VastaaPoista
 8. Niinpä se taitaa olla, että filmitähtien puutarhassa sivuosien esittäjissä on paljon unohdettuja kaunottaria. Sait minut miettimään omaa kokoonpanoani, ehkä ensi kesänä on aika nostaa unohdettu kaunotar arvoiseensa asemaan <3

  VastaaPoista

Kiitos, kommenttisi on tervetullut! - Thank you, your comments are welcome!