2016-01-30

Perennapenkin suunnittelu – Designing flowerbed of perennials – 设计花圃用多年生
Perennapenkin suunnittelun ei luulisi liittyvän työmatkoihin. Joskus niinkin.

Kuljen bussilla työmatkat. Aina ei aikataulu osu kohdilleen ja harhailen kaupoissa bussia odotellen. Mietin, virtaako kaupungilta bussifirmoille kannustin tehdä huono aikataulusuunnittelu kehyskuntiin suuntautuviin bussivuoroihin, niin tuhoisaa odottelu on kukkarolle.

Tällaisella pakotetulla tauolla löysin kirja-alesta 2012 julkaistun kirjan Perennat kotipuutarhassa. Eva Robild ja Görgen Persson ovat osuneet napakymppiin.

Harvoin on samojen kansien sisällä niin paljon perennapenkkien suunnitteluun esimerkkejä, ideoita, kasviyhdistelmiä ja kasvupaikkatietoja valokuvien, kasviluetteloiden ja istutussuunnitelmien kera. Esimerkeissä on seurattu kasvun edistymistä ja muutoksia perennapenkeissä vuosien mittaan.

Tämä suositus tulee sydämestä. ISBN 978-951-125533-8.

Kirja muuten ei ollut paikallisen kirjakaupan alelaarissa. Miksi en myöhästyisi toistamiseen bussista?Designing flowerbeds of perennials has nothing to do with travelling between home and workplace. But it had.

I use public transport.  Sometimes schedules don’t fit, and between shifts I wander at stores spending time – and money. Do bus companies get incentive from the city by creating bad schedules for urban district towns?

At one of these brakes I found from sales a book named Perennat kotipuutarhassa (Perennials at home garden), published in 2012. Eva Robild and Görgen Persson have succeeded perfectly with their book.

Rarely is found in one book so many examples, ideas, plant combinations and knowledge of growing conditions with photographs, drawings and plant plans.

This recommendation comes from my heart. ISBN 978-951-125533-8.

By the way, book was not on sales at the local book store. Why would not to miss a bus again?我用公共交通。每个天时刻表不好,和我得等候巴士 。我有时间去商店。

在一个这样的天我去了书店和找到书出书了2012。它告诉什么样设计花圃用多年生。Eva Robild Görgen Persson 作了完美书。

这本书有许多例子,意思和多年生植物的单。

我打心眼里推荐这本书。

为什么不误车和找别的好书?


 
 Tervetuloa lukijaksi, Aurinkokujalla!

23 kommenttia:

 1. Kuulosti hyvin mielenkiintoiselta ja hyödylliseltä opukselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyödyllinen nimenomaan. Suunnitelmat perustuivat todellisiin toteutuksiin. Valokuvat tukevat piirroksia ja kasvien keskinäisistä mittasuhteista saa aika hyvän käsityksen.

   Poista
 2. Tuo kirja on yksi lemppareistani! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kilahti kirkkaasti lemppareihin minullakin.

   Poista
 3. Hyvä kirja minunkin mielestäni, olen myös joskus sattumalta sen löytänyt ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että "tunnelmapuutarhakirjoja" on nykyisin tarjolla vaikka kuinka paljon, mutta asiapitoisia sitten vähemmän. Puutarhainnostuksen lisäännyttyä moni vuosia sitten harrastuksen aloittanut on kasvanutkin tekijäksi ja kauniit kuvat ei enää riitä.

   Poista
 4. Kiitos hyvästä vinkistä, en ole tuohon kirjaan vielä törmännyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti joku päivä osuu kohdallesi. Kirja on alunperin Ruotsissa julkaistu, mutta Otava on suomentanut ja muuttanut sen oloihimme.

   Poista
 5. Mulla on ollut haaveena tämäntyyppisen kirjan teko. Olen itsekin kaivannut aina perennasuunnitteluun lisää kirjoja. Pitää kaivaa tuo käsiin jostain. Kansi ei kyllä anna ymmärtää, että kyseessä on myös suunnittelua. Hyvä vinkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän tuli puun takaa minullekin. Kirjan alkuperäinen nimi on Perenna rabatter. Ainoa, mitä tästä puuttuu on pohjatyöt, multamäärät jne.
   Voisin olla innokas leiskaamaan sellaisen kirjan!

   Poista
 6. Oi, oi, Näin kun autoilee niin ei pääse kohtaamaan moisia ihanuuksia =) Mutta ihan mieli alkoi kutkuttaa kunnon puutarhakirjallisuuden perään =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolensa kummassakin. -30 asteen pakkasella bussin on parasta tulla ajallaan. Autoa ajaessa taas ei voi ottaa mukavaa kirjaa eteensä ja lueskella rauhassa.

   Poista
 7. Löysitpä hyvännäköisen kirjan, kuvia ja tekstiä näyttää olevan hyvässä suhteessa. Täytyy laittaa muistiin kirjakaupassa ja kirjastossa liikkuessa käytettäväksi.

  VastaaPoista
 8. Kiitos hyvästä vinkistä. Mukavaa helmikuun alkua!

  VastaaPoista
 9. Voi tuo näyttää tosi hyvältä kirjalta, painan kannen mieleen jos vaikka tulisi vastaan joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli sellainen kirja, että se sai minut näkemään puutarhani jälleen uusin silmin. Onko se hyvä, kun juuri olen kuvitellut pääseväni vakaaseen ajatukseen, mitä mihinkin tulee?

   Poista
 10. Kiitos vinkistä! Korkeatasoiset puutarhakirjat ovat todellisia aarteita. Yritän haalia tuon jostakin käsiini.

  VastaaPoista
 11. Harmi etten pysty teknisistä syistä jäämään seuraajaksesi. Sinulla on hieno blogi. Piipahtelen täällä sitten säännöllisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irene!
   Laita postia osoitteeseen puutarhaeloa(at)gmail.com, niin katsotaan osaisinko auttaa.

   Poista
  2. Hei Riitta, et voi auttaa. Olen itse töpeksinyt sisareni kanssa koneella. Blogini on nyt sisareni Riitan nimellä, mutta omilla tunnuksillani. Pitäisi lopettaa koko blogi ja aloittaa alusta. Niin suureen hommaan en ryhdy. Joten näillä mennään.

   Poista
  3. Hei Riitta, peruutan puheeni. Olenkin sinun seuraajasi.
   Olen ollut täältä pois niin monta viikkoa nyt paria päivää lukuunottamatta, että moni asia on näköjään unohtunut.

   Poista

Kiitos, kommenttisi on tervetullut! - Thank you, your comments are welcome!