2019-11-13

Sininen ja valkoinenTiiu Puutarhahetki-blogista on laskenut liikkeelle haasteen liittyen lähestyvään itsenäisyyspäivään. Tämä on oiva hetki tarttua tilaisuuteen, kun eräältä on kesä hurahtanut ohi huomaamatta. Tästä voin aloittaa, sillä lähes kaikki kesästä on kertomatta.


Juhannuksen miellän kiinteästi itsenäisyyspäivään. Vaikka päivä on tyystin toisella puolen vuotta, mielessäni yhdistän siniristiliput ja valkoiset juhannusruusut. Taustan sinertävä väri ei ole taivasta, vaan harmaa kivijalka iltahämyssä.Tässä sinivalkoisessa yhdistelmässä kesä on jo kietaissut kevään hoteisiinsa. Tulppaanit nousivat tuomaan kevätmielen, ja yhtäkkiä olivat kurjenpolvet täydessä sinessä ja kärhö alkoi tavoitella korkeuksia.Huikeaa taivaan sineä ja haalistuneen lipun valkoista sain ihastella, kun likusterisyreeni pisti parastaan. Osa pienen pienistä kukista oli vielä tiukkana pallona ja terttujen alimmat kukat levittivät hunajaista tuoksuaan alkavassa kesässä. Mieli oli täynnä odotusta.Kuvaa puhtaanvalkoisesta ja oikeasta suomenlipun sinisestä ei osunut kohdalle alkukesän kuvista. Splish-splash-kurjenpolvella on hauskasti kaksiväriset kukat. Väliin on terälehti sininen, toisinaan kukkaa somistaa muutama hyvin osunut roiske.Olen iloinen, että meillä on itsenäisyys ja sen myötä sananvapaus ja tasapuolinen mahdollisuus kouluttautua. Aina ei niin ole ollut, ja se tuppaa usein unohtumaan kaiken marinan ja nurinan alle.


Kiitos Tiiu, oli ilo vastata haasteeseen, ja päästä taas liikkeelle blogini kanssa. Muiden blogeja olen lukenut niin harvakseltaan, etten tiedä kuka on jo saanut haasteen, joten kannustan mahdollisimman montaa lähtemään mukaan.


Tässä vielä Tiiun laatimat säännöt:
- kerro postauksessasi, kuka haasteen aloitti (Tiiu/Puutarhahetki-blogista)
- tee postaus, jossa sininen ja valkoinen ovat pääroolissa
- haasta kolme tai useampi blogiystäväsi mukaan
- käy kirjoittamassa postauksesi www-osoite Puutarhahetki - Suurien unelmien puutarha -blogin Sinivalkoista-haaste -postauksen kommenttikenttään
Voit osallistua haasteeseen myös Instagramissa. Merkitse kuvasi silloin #sinivalkoista_haaste ja @puutarhahetki , jotta löydän ne. Puutarhahetken Instagram-tili muuttuu nyt kuukauden ajaksi sinivalkoiseksi. Uusi sinivalkoinen kuva on luvassa päivittäin.:)

Minulla onkin paljon luettavaa, kun käyn blogeissanne. Ja näköjään uusiakin blogeja on kesän aikana ilmaantunut!

16 kommenttia:

 1. Olipa kivaa, että postasit, blogiasi on ollut ikävä!
  Sinivalkoisessa on jotakin juhlavaa, varmaan johtuu lipustamme, onko juhlavampaa näkyä kuin salossa liehuva Suomen lippu. Itsenäisyys on hieno asia, ja meillä on todella asiat hyvin. Toivottavasti kukaan ei loukkaannu, mutta mietin juuri, että kun koulun joulujuhlien viettopaikasta nousee näinkin kova mekkala, niin eipä silloin voi olla tärkeät asiat kovin huonosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, Saila! Sinivalkoinen on myös raikas ja puhdas.

   Laulatko mieluuummin Hoosiannaa hieltä haisevassa jumppasalissa vai kaikuvassa kirkossa? Ai niin, eihän Hoosiannaakaan ehkä enää saa laulaa!

   Poista
 2. Mukavaa kun olet remmissä taas ja erittäin hyvällä postauksella heti mukana. Minä tein juuri saman postauksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut liian pitkä tauko. Ei niinkään puutarhassa, mutta kirjoittamisessa, ja kuvaamisessakin.
   Hienoa, käynpä katsomassa postauksesi.

   Poista
 3. Oi, kiva kuulla sinusta! <3
  Ja niin kauniit nämä sinivalkoiset kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on mukava lueskella muiden blogeja ja vähitellen päästä selville mitä kukin on puuhastellut. Niin kotoisaa.

   Poista
 4. Ihana, että olet palannut blogisi pariin ja että lähdit haasteeseen mukaan! Tosi kauniin postauksen olet tehnyt. Upea erikoisuus tuo kaksivärinen kurjenpolvi. Mukavaa marraskuun jatkoa ja leppoisaa itsenäisyyspäivän odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haasteesi osui kyllä niin sopivaan hetkeen. Olin tosissani pähkännyt, mistä voin aloittaa, kun on ihan väärä puolisko vuotta ja kaikki "tärkeä" olisi pitänyt kertoa jo kuukausia sitten.
   Sinulle myös mukavaa alkutalvea ja valoisia marraskuun hetkiä.

   Poista
 5. Kiva kun palasit :) Kuva likusterisyreenistä taivasta vasten on huikea! Melkein tuntee likusterisyreenin tuoksunkin. Minulla on sama haaste odottamassa viimeistelyä luonnoksissa. Ehkä huomenna saan sen julkaistua. Jään odottelemaan kesäisiä kuviasi. Näin vesisateen ja marraskuun pimeyden keskellä on ihana palata kesän tunnelmiin ja väreihin. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Likusterisureenistä haaveilin pitkään, sitten odotin sen ensimmäisiä kukkia, puun varttumista jne. Nyt tuntuu, että siinähän se on ollut aina, vaikka onkin alle kymmenvuotias. Marraskuussa väistämättä palaa haikailemaan mennyttä kesää ja sen lämpöä. Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 6. Kyllä sinivalkohaaste saa kaikki liikkelle! Onneksi innostuit ja saamme nyt ihailla näitä sinivalkoisia välähdyksiä Suomen kesästä! Sinivalkoinen kurjenpolvi kruunaa sarjan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Litsin-lätsin on aika kova leviämäänkin, joten olen istuttanut sen taimia jo useita pitkin puutarhaa, ja samat roiskeet seuraa taimienkin kukissa.

   Poista
 7. Sinivalkoinen haaste on mielenkiintoinen, mukavaa kierrellä itselle aivan uusissakin blogeissa lukemassa ja ihailemassa kauniita kuvia. kiitos Riitta näistä, tuo likusterin syreeni on kyl kaunis, sellaisen haluaisin myös omalle pihamaalleni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saan aikaiseksi enemmänkin tekstejä tulevassa. Hienoa, että löysit blogiini. Olen ollut niin hissuksiin viimeaikoina, että jo emmiin josko kukaan enää tänne löytää.
   Likusterisyreeni on kyllä ollut yksi parhaimmista puuhankinnoista, mitä olen tähän puutarhaan ostanut.

   Poista
 8. Sinivalkoinen on niin hieno väripari - yksinään tai yhdessä! Kauniit kuvat olet ottaanut, pidän etenkin sinistä taivasta vasten kurkoittavasta syreenipilvestä! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väriparissa on raikkautta ja kuulautta, piristävä yhdistelmä. Likusterisyreeni onkin saanut paljon kehuja, ja ihan ansiosta. Kun se kasvaa ihan kadun varressa, huomaan monen ohikulkijan pysähtyvän sitä katselemaan ja moni on kysellyt, mikä puu se on.
   Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista

Kiitos, kommenttisi on tervetullut! - Thank you, your comments are welcome!